نقوش برش بینابینی چوب
این نقوش بر اثر برش هایی که نه کاملاً مماسی هستند و نه شعاعی، حاصل می شوند.
روش های دیگری نیز برای روکش گیری وجود دارد که نقوش آن ها مارپیچ، مواج، لایه ای، دو شاخه ای، لوپ، مهتابی و … هستند.
نقوش مارپیچ تاری
در برخی از گونه های درختان مانند ماهاگونی، افرای شیردار و آکاژو، بافت داخلی چوب به صورت مارپیچ است. با روکش گیری شعاعی از چوب این درختان، نوارهای تاریک روشن ایجاد می شود که بنام مارپیچ تاری شناخته شده است.
روکش گیری از بخش های مختلف درختان
پایه درخت ( Stump ) ، تنه درخت (Trunk) ، برآمدگی ها ( Burl ) و شاخه ها ( Crotch ) از جمله قسمت های چوبی درخت می باشند که برای روکش گیری کاربردی هستند.
روکش گیری از شاخه درخت : منظور از شاخه بخشی است که تنه درخت دچار انشعاباتی به سمت شاخه ها می گردد. روکش گرفته شده از این بخش ها نازک بوده و نقوش آن حالت چرخشی داشته که همانند شعله به نظر می رسند.
تهیه روکش از برآمدگی درخت : منظور از برآمدگی قسمت هایی برجسته و زگیل مانند بر روی تنه درخت است که روکش گرفته شده از آن همانند مجموعه ای از چشم ها بنظر می رسد. این روکش بسیار زیبا بوده و عموماً در ابعاد کوچک تولید می شود که کار کردن با آن سخت می باشد.
کار کردن با روکش های گرفته شده از برآمدگی ها و شاخه های درخت بسیار سخت می باشد، با اینحال در صورتی که با دقت از آن استفاده شود نتیجه بسیار زیبایی خواهند داشت. روکش گیری از این قسمت ها نیازمند صبر و دقت بالایی می باشد ، به همین دلیل قیمت بسیار بالایی نیز دارند.
رنگ ، کاربرد و انواع روکش چوب طبیعی
رنگ روکش های طبیعی با توجه به گونه درختان متفاوت است. در صورتی که روکش های خود رنگ ایده آل نباشد، امکان رنگ کردن روکش نیز وجود دارد. رایج ترین انواع روکش چوب، رنگ طبیعی و کاربرد آن ها به شرح زیر می باشد:
روکش چوب راش
رنگ روکش راش صورتی مایل به قهوه ای و دارای چشمک و لکه های قوه ای رنگ پرمگس است. کاربرد روکش چوب راش در انواع کابینت چوبی، درب چوبی، انواع کمد، انواع میز و مبلمان چوبی و تختخواب می باشد.